FAQ items aan het laden...

Weightlifting

Er zijn aanwijzingen dat weightlifting, of gewichtheffen, eeuwen geleden al werd beoefend door de egyptenaren. Griekse, Perzische en Chineese culturen zijn ook al duizenden jaren bekend met het heffen van gewichten. Al vanaf de eerste moderne Olympische Spelen (1896, Athene) stond gewichtheffen op het programma.

Om tot een goede techniek en genoeg kracht te komen voor het uitvoeren van de Olympische lifts, de Clean & Jerk en de Snatch, is flink trainen op techniek, kracht en snelheid zeer belangrijk.

Doordat de bewegingen enorm complex zijn en veel vragen van ons lichaam worden de weightlifting groepslessen bij Uphold Sports op een rustig tempo aangeboden. Metname een goede techniek is enorm belangrijk om je lichaam gezond te houden, maar ook om serieuze gewichten veilig van de grond te krijgen.

Denk bij een weightlifting class aan deadlifts, squats en presses. Bij Uphold Sports maken we gebruik van professionele halters (Rogue Barbells en Plates) met de juiste kwaliteit om zware gewichten te kunnen hanteren.

Onze Head Coach heeft tot 2 maal toe de titel Nederlands kampioen Olympic Weightlifting mogen dragen, dus je bent bij Uphold Sports in goede handen om op de juiste manier de juiste technieken aan te leren!

Uphold Sports | Dongen

Kennismaken met een persoonlijke, energieke manier van trainen in groepsverband of individueel? Bij Uphold Sports in Dongen staan de coaches klaar om samen met jou je doelen of dromen om te zetten in resultaten. Kom je uit Dongen, Tilburg, de Reeshof, Rijen, Oosterhout, ‘s-Gravenmoer, Waspik, Kaatsheuvel, Gilze, Oosteind of een andere plaats? Blend in! Onze leden komen uit diverse steden en dorpen in de buurt. Juist om de positieve sfeer, ruim opgezette hal (1000m2) en persoonlijke aandacht voor ieder lid.

Ik wil meer weten