Tijdens de Engine Building lessen werken we op diverse manieren aan het verbeteren van jouw conditie en uithoudingsvermogen.

Engine Building

Cardio en/of Endurance training? Vijf keer per week op verschillende tijdstippen staat er een uur ‘Engine Building’ voor je klaar. Zoals de naam al doet vermoeden gaan we werken aan jouw motor. Simpel gezegd: We gaan je capaciteit vergroten en werken aan snelheid en kracht.

Je lichaam maakt gebruik van 3 energiesystemen. Het kan zijn dat je plotseling een grote kracht nodig hebt voor een (hele) korte tijd, of juist een gelijkmatig verdeelde inspanning over een langere periode.

Bij de Engine Building groepslessen gaan we aan de gang met het verhogen van de drempels van jouw energiesystemen en uithoudingsvermogen. Denk hierbij aan speciaal ontwikkelde trainingen die je aerobische capaciteit verhogen, je lactaat drempel verhogen EN je uithoudingsvermogen vergroten.

Vrijwel geen les is hetzelfde en door het toepassen van zogenoemde ‘benchmark workouts’ kunnen we meten of we vooruitgang boeken met het verbeteren van jouw motor!

Interesse? Neem contact op via het contactformulier of boek direct een proefles Engine Building.

Proefles plannen
Meet the new u