CrossFit bij Uphold Sports

Cross Fitness

Cross Fitness valt als trainingsvorm onder fitness, maar gaat verder dan spiermassa of conditie opbouwen. De basis van een Cross Fitness Workout is simpel: Op een hoge intensiteit, functionele bewegingen op een gevarieerde manier uitgevoerd. Technisch gezien een mix van gewichtheffen, powerliften, gymnastiek, atletiek en strongman oefeningen.

Veel bewegingen in Cross Fitness zijn toepasbaar in het dagelijks leven (Functional Fitness). Denk hierbij aan klimmen, tillen, duwen, trekken, stoten, springen en rennen. Je gebruikt vaker je hele lichaam in plaats van bijvoorbeeld alleen je biceps of quadriceps.

Geen les is hetzelfde. Dat is ook een van de elementen van Cross Fitness. Door dagelijks een ander type verstoring op je lichaam aan te bieden zal het moeten werken; en dus moeten leren en groeien.

Tijdens een Cross Fitness workout deel je de struggle met de community; voor, achter en naast je is iedereen even hard aan het werk als jij! De energie is voelbaar tijdens de workouts en je gaat samen door tot iedereen klaar is. Dat maakt Cross Fitness zo uniek! (en verslavend..)

Denk je dat Cross Fitness te moeilijk of zwaar voor je is? Geen nood. Onze coaches hebben eigenlijk altijd een groep voor zich met zeer uiteenlopende niveaus. Alles is aan te passen. Je doet alle oefeningen op eigen niveau en zult zien dat je de lat steeds hoger kan leggen!

Proefles plannen